Təcrübə
Chabiant şərablarının xarakteristikası, üzüm növləri, qulluq, qıcqırma metodları, texnologiya və məhsuldarlıq:
Üzüm növləri: Yerli sortlar olan Mədrəsə və Bayan Şirə, Qafqaz regionu sortları olan Saperavi, Rkatsiteli, Mtzvane və beynəlxalq sort Cabernet Sauvignon.
Aqro təsərrüfat metodları:
- Budama: Guyot və Double(Cüt) Guyot.
- Fertilizasiya: Ənənəvi üsul ilə yazın əvvəli olan çiçəklənmə və bar mövsümündə, Noyabr ayında isə, Hacıhətəmli kənd sakinləri olan, üzüm bağlarımızın işçilərindən alınmış peyin ilə, üzüm budamalarının qalığından hazırlanmış bio-kompostun, qıcqırmasından sonra gübrələmə prosesi baş verir.
- Bitkiləri qoruma metodu: 150 hektar bölgə, sadəcə bioloji məhsullarla ( Kükürd və mis) qulluq edilir, digər 100 hektar isə ənənəvi üsul ilə qulluq edilir.
- Üzüm yığımı: Sentyabr ayının əvvəlindən, Oktyabr ayının sonuna qədər əl ilə yığılır.